Verreiker

Home/Verreiker
Verreiker 2017-05-19T10:30:13+00:00

Verreiker huren

Een verreiker heeft veel gemeen met een heftruck. De verreiker kan immers ook gebruikt worden om zware lasten te tillen en te verplaatsen. Een verschil is dat de verreiker dankzij vierwielaandrijving op ruw terrein, zoals op een oneffen bouwplaats, gebruikt kan worden. En dat geldt niet voor elke heftruck. Bovendien kan de telescooparm van de verreiker met gemak veel hoger komen dan een heftruck. Maar het succes van de verreiker is vooral te verklaren door de mogelijkheid om verschillende voorzetstukken aan de telescooparm te kunnen bevestigen. In bedrijfstakken als de constructie, de bouw en de landbouw wordt daarom graag gebruik gemaakt van de vele mogelijkheden die een verreiker biedt. Wij verhuren een breed assortiment aan verreikers tegen scherpe tarieven. Neem contact met ons op voor een offerte op maat.

Verreiker 2,5 ton

Verreiker 4 ton

Verreiker 2,5 ton
Specificaties 
AandrijvingDieselmotor
Max. hefhoogte6 m
Max. capaciteit2600 kg
Max. bereik3,16 m
Draaicirkel5,1 m
Eigen gewicht6300 kg
Afmetingen4,4 x 2,04 x 2 m

 

Prijs op aanvraag

Verreiker 4 ton
Specificaties 
AandrijvingDieselmotor
Max. hefhoogte16,7 m
Max. capaciteit4000 kg
Max. bereik12,5 m
Capaciteit max. bereik600 kg
Eigen gewicht12.060 kg
Afmetingen3,36 x 2,44 x 2,69 m

 

Prijs op aanvraag

Verreiker huren door particulieren

Verreiker huren door particulieren

Ook particulieren kunnen een verreiker huren. Om een verreiker te kunnen huren moet u echter wel aan drie eisen voldoen, al is dit vrij eenvoudig. Ten eerste moet u in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs, dat u aan de verhuurder kunt tonen. Een kopie van uw identiteitsbewijs is niet voldoende, u moet het originele legitimatiebewijs kunnen tonen. Verder is het van belang dat u zowel de waarborgsom als de huurprijs van de verreiker met een pasje kunt afrekenen. Contact geld wordt niet als betaalmiddel geaccepteerd. De hoogte van de borg is afhankelijk van de waarde van de verreiker die u huurt. Hoe hoger de aanschafwaarde van de verreiker is, hoe hoger ook de waarborgsom zal zijn. Tenslotte wordt de betaalde borg bij een bedrag dat lager is dan € 100,- altijd weer teruggestort op uw bankrekening, en niet cash aan u terugbetaald. Uiteraard ontvangt u de waarborgsom enkel retour, wanneer de gehuurde verreiker zonder beschadigingen weer ingeleverd wordt.

Veilig werken met een verreiker

De mogelijkheid om een voorzetstuk aan de telescooparm te kunnen bevestigen, maakt de verreiker inzetbaar voor veel verschillende klussen. Zo kan met behulp van een hijsjib gehesen worden of kan door de toevoeging van een bak gegraven worden. De diversiteit van werkzaamheden maakt dat de verreiker zijn eigen specifieke risico’s en gevaren kent. Werken op moeilijk bereikbare plaatsen en op grote hoogte kan bijvoorbeeld gevaarlijk zijn. De bediening van een verreiker vereist dan ook specifieke deskundigheid. Een heftruck diploma geeft bijvoorbeeld niet de garantie dat de berijder over voldoende kennis beschikt om een verreiker te bedienen.

Uit de arbowet, die op elke Nederlandse werkgever van toepassing is, volgt dat een werknemer over de noodzakelijke deskundigheid moet beschikken om met een mobiel arbeidsmiddel, zoals de verreiker, te mogen werken. De arbeidsomstandighedenwet bepaalt niet op welke wijze de noodzakelijke deskundigheid verkregen moet worden. Die kennis kan dus voortkomen uit praktijkervaring of via een speciale cursus bij een opleidingsinstituut. Zo weet de medewerker hoe de werkzaamheden met een verreiker veilig uitgevoerd kunnen worden en hoe risico’s tijdens het werken tot een minimum beperkt worden.

Wat is een verreiker

Verreikers zijn veel gebruikte hefwerktuigen. Een hefwerktuig is hijstoestel om lasten stuk voor stuk op te lichten en over een kleine afstand te verplaatsen. Hierbij is het niet de bedoeling dat de lasten over lange afstanden over de openbare weg vervoerd worden. Daarvoor worden speciale transportvoertuigen gebruikt. De verreiker wordt veel ingezet op bouwterreinen om bouwmaterialen op (lastig te bereiken) plekken te krijgen.

Een verreiker kent veel verschillende uitvoeringen en afmetingen. Hoe zwaarder de verreiker zelf is, hoe groter het gewicht is dat opgetild kan worden. Een verreiker met 6000 kilo eigen gewicht kan lasten heffen van zo’n 2500 kilo. Grotere verreikers die zelf 12.000 kilo wegen, kunnen zelfs lasten tot 4000 kilo heffen. Het is overigens gebruikelijk om die kilo’s uit te drukken in ‘ton’, waar 1 ton staat voor 1000 kilo.

Reiken met de verreiker kan met behulp van de uitschuifbare telescopische arm op een ronddraaiende bovenwagen of op een starre uitvoering. De hefhoogte geeft in deze aan hoe hoog de telescopische arm kan reiken. Het maximale gewicht dat de verreiker kan heffen, neemt af naarmate de telescopische arm richting de maximale hefhoogte gaat. In het voornoemde voorbeeld van de verreiker met 6 ton eigen gewicht, blijft van de maximaal 2,5 ton slechts 600 kilo capaciteit over wanneer het maximale bereik van de telescopische arm actief is. Een bestuurder met voldoende kennis en vaardigheden is dan ook onontbeerlijk voor een veilig gebruik van de verreiker. Een te zware belasting geeft immers het risico dat de verreiker omvalt en daarbij mensen of gebouwen verplettert.